Литва затвердила національні санкції проти громадян рф та Білорусі: що вони передбачають

Читать на русском
Парламент подолав вето президента Гітанаса Науседи та остаточно затвердив запровадження низки обмежень щодо громадян рф та Білорусі.
Фото: AP

Сейм Литви подолав вето президента Гітанаса Науседи та затвердив законопроєкт, який передбачає запровадження національних санкцій проти громадян росії та Білорусі.

Про це увечері 20 квітня повідомило видання LRT.

Президент Литви виступив за передачу Україні заморожених активів росіїПрезидент Литви Гітанас Науседа підтримав ідею передачі заморожених російських активів на користь України. Також Науседа вважає, що ЄС має посилювати санкції проти рф.

За ухвалення документа проголосували 99 депутатів Сейму. Семеро парламентарів виступили проти законопроєкту, ще двоє утрималися від голосування.

Тепер росіяни та білоруси зіткнуться з низкою обмежень на території Литви. Зокрема, починаючи з 2 травня цього року, для громадян двох країн буде обмежено отримання литовських віз та статусу електронного резидента, за винятком окремих випадків.

Литовська влада також тимчасово не прийматиме заявки росіян на отримання посвідки на проживання.

Крім того, представники країни-окупанта зіткнуться з додатковими труднощами при в'їзді до Литви та придбанні нерухомості. Варто зазначити, що президент Науседа пропонував зрівняти обмеження для громадян обох країн.

Нагадаємо, напередодні Литва визнала російську ПВК «Вагнер» терористичною організацією.

А на початку квітня сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій зазначив, що на саміті у Вільнюсі Україну потрібно запросити до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: