У МЗС Японії засудили російську агресію в Україні – деталі

Читать на русском
Для Японії є неприйнятною зміна статус-кво силою, як це відбувається у випадку російської агресії проти України.
japantimes

Японія вважає неприйнятною зміну статус-кво силою, як це відбувається у випадку російської агресії проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі, якого цитує «Укрінформ».

Він зазначив, що Японія має тверду позицію щодо зміни статус-кво силою та ніколи не буде змирятися з такими діями у світі, включаючи російську агресію проти України.

«Все що відбувається в Україні, могло статися будь-де у світі. І наша тверда позиція полягає у тому, що, де б це не відбувалося у світі, зміна статус-кво силою, як ми це бачимо в випадку російської агресії проти України, ніколи не буде прийнята, і з цим не можна змиритися», - сказав Йошімаса.

Також глава МЗС Японії, як країни, яка постраждала від застосування атомної бомби під час війни, наголосив на неприйнятності погроз застосування ядерної зброї, «не кажучи вже про її застосування».

Він додав, що Японія рухається вперед у плані зміцнення своїх зв’язків з НАТО.

Нагадаємо, що глава МЗС Угорщини обурився присутністю Кулеби на зустрічі НАТО. Керівник українського відомства вирушив до Брюсселя для участі в офіційному засіданні комісії Україна-НАТО. Це перше засідання комісії на рівні глав МЗС за участю України з 2017 року.

Також стало відомо, що Японія виділить Україні 470 мільйонів доларів грантової допомоги на відновлення інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: