Аналітик назвав можливий тип бомби, яку російський літак упустив на Бєлгород

Читать на русском
На Бєлгород могла впасти плануюча фугасна бомба, яка збилася з курсу, сказав експерт. За його словами, рф тільки недавно почала їх використовувати, і такі позаштатні ситуації неминучі.

На російський Бєлгород могла впасти плануюча фугасна бомба, оснащена універсальним модулем планування і корекції боєприпасу.

Про це російському «Агентству» сказав OSINT-аналітик Кирило Михайлов, який співпрацював із Conflict Intelligence Team.

«Бавовна» у Бєлгороді: на яких об'єктах прикордонного міста цього року відбувалися вибухи та пожежіВибухи та пожежі у російському Бєлгороді та області за цей рік – на інфографіці. Усього було більше двох десятків інцидентів.

За словами аналітика, росія почала активно використовувати такі боєприпаси лише останні кілька тижнів. І оскільки розробка нова, «такі позаштатні ситуації неминучі». «Щоб усе спрацювало, бомба має спочатку штатно відокремитися, потім у неї мають штатно розкритися крила та запрацювати навігаційна система. Щось у цьому процесі пішло не так», – сказав він.

Коментуючи фото та відео з місця падіння боєприпасу, Михайлов зазначив, що це «схоже на наслідки вибуху, а не просто падіння бомби. Але оскільки (бомба – ред.) встромилася в асфальт, це пом'якшило ефект вибуху».

На запитання, як військовий літак міг опинитися над центром Бєлгорода, Михайлов відповів, що швидше за все в російському Міноборони навряд чи хтось «заморочується такими речами». «Бєлгород по дорозі до кордону, якщо треба вразити що-небудь у Харківській області, потрібно докладати зусиль, щоб над ним не пролетіти», — сказав він.

Нагадаємо, напередодні ввечері в російському Бєлгороді пролунав потужний вибух, внаслідок чого на вулиці утворилася вирва діаметром 20 метрів.

У Міноборони рф майже відразу визнали, що при виконанні польоту літака Су-34 над містом стався «позаштатний сход авіаційного боєприпасу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: