У ГУР назвали причину падіння російського винищувача в Іркутську

Читать на русском
Причина падіння російського винищувача на житловий будинок в Іркутську – низька якість проведених ремонтних робіт.

Причина падіння російського винищувача на житловий будинок в Іркутську – низька якість проведених ремонтних робіт.

Про це йдеться у заяві Головного управління розвідки МО України в Facebook.

За інформацією українських розвідників, внаслідок льотних випробувань двох літаків Су-30СМ над Іркутськом, один із них зазнав аварії та впав на житловий будинок. Екіпаж загинув. Відомо, що обидва літаки проходили випробування після проведення ремонтних робіт. Один із них після виконання плану польоту приземлився на аеродромі, другий залишився у повітрі, але його екіпаж протягом 20 хвилин не виходив на зв'язок.

Перший літак злетів знову й наблизився до винищувача. Пілоти візуально засвідчили, що екіпаж аварійного літака загинув, ймовірно, через несправну кисневу систему. Після закінчення палива несправний літак упав на житловий будинок у районі Новоленіно.

Катастрофа російського літака пов'язана із низьким рівнем виконання ремонтних робіт. У результаті під час польоту відбулася розгерметизація салону. Екіпаж не зміг катапультуватись, що призвело до загибелі обох пілотів. Ім'я одного із загиблих – Віктор Крюков.

Нагадаємо, 23 жовтня два пілоти загинули під час аварії літака в російському Іркутську, жертв серед населення немає. На місці події спалахнула сильна пожежа.

У росії ввечері 17 жовтня у місті Єйськ також упав літак на багатоповерховий житловий будинок. Спалахнула масштабна пожежа. За даними ЗМІ, у будинку пошкоджено щонайменше 15 квартир. Багато загиблих та постраждалих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: