Суд ухвалив рішення щодо апеляції митрополита УПЦ МП Павла на домашній арешт

Читать на русском
Адвокати клопотали про те, що у матеріалах справи неправильно написали прізвище Павла. Крім того, вони заявили, що обраний запобіжний захід не дозволяє митрополиту проводити богослужіння.

Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебідю).

Про це 21 квітня повідомив портал Громадське.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Адвокати колишнього намісника Києво-Печерської Лаври вимагали скасувати запобіжний захід. Вони клопотали про те, що у матеріалах справи неправильно написали прізвище Павла. Мовляв, замість «Лебідя» у відмінку написали «Лебедя», а такої людини «немає у демографічному реєстрі».

Також представники митрополита заявляли, що обраний запобіжний захід не дозволяє Павлу проводити богослужіння. Це, на думку адвокатів, «порушує його права на віросповідання».

Крім того, до учасників судового засідання хотів приєднатися чоловік, який представився В'ячеславом Діловим – потерпілим у справі. Він стверджував, що Павла затримали лише після його скарги до Офісу президента. При цьому всі учасники процесу вказали, що не знайомі із чоловіком.

У результаті суд під головуванням судді Тетяни Росик скасував ухвалу попередньої інстанції, але залишив чинним цілодобовий домашній арешт для Павла.

Таким чином митрополит, як і було встановлено раніше, носитиме електронний браслет до 30 травня. Після засідання митрополит Павло вирішив подарувати учасникам процесу великодні яйця.

Нагадаємо, СБУ підтвердила, що митрополита Павла підозрюють за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) та п. 2 ст. 436 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Запобіжний захід наміснику УПЦ МП митрополиту Павлу було обрано 1 квітня. Того ж дня йому одягли електронний браслет у залі суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: