В Онуфрія та понад 20 представників УПЦ МП знайшли паспорти рф – ЗМІ

Читать на русском

За даними журналістів-розслідувачів, Онуфрій отримав російський паспорт більше 20 років тому – у березні 2002 року. А через рік нинішньому голові УПЦ моспатріархату видали закордонний паспорт країни-окупанта.
Фото: УПЦ МП

Митрополит УПЦ МП Онуфрій є власником паспорта російської федерації.

Про це у п'ятницю, 7 квітня, повідомили журналісти УП.

За даними розслідувачів, Онуфрій отримав російський паспорт понад 20 років тому – у березні 2002 року.

А через рік нинішньому голові УПЦ моспатріархату видали закордонний паспорт країни-окупанта.

Наголошується, що це не перший закордонний паспорт, отриманий Онуфрієм. Він нібито вже отримував один 1998 року в Москві. У зв'язку з цим журналісти роблять висновок, що митрополит міг бути громадянином росії ще до 2002 року.

Крім Онуфрія, російські паспорти виявили ще у 20 священиків УПЦ МП.

Зокрема, громадянство країни-окупанта нібито мають архієрей УПЦ МП і намісник десятинного монастиря Гедеон, а також митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан, вікарій Тульчинської єпархії Сергій, вікарій Київської єпархії архієпископ Пантелеймон та керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Іриней.

При цьому Гедеон отримав російський паспорт у 2019 році у Москві. А в січні 2023 року, майже через рік після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, він нібито проводив службу в російській Казані.

Нагадаємо, 29 березня представники УПЦ МП мали залишити територію Києво-Печерської Лаври – заповідник розірвав договір оренди через порушення його умов. Незважаючи на цю вимогу, місцеві священики відмовилися йти і продовжують проводити богослужіння.

Нещодавно суд обрав запобіжний захід для митрополита УПЦ Павла. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправдання збройної агресії Росії (ст. 436-2 ККУ).

У деяких регіонах України місцева влада позбавила представників Української православної церкви моспатріархату права користування усіма земельними ділянками. Зокрема, такі рішення було ухвалено у Хмельницькому, Кам'янці-Подільському та Львові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: