Все більше країн тисне на ЄС щодо запровадження санкцій проти «Росатому»

Читать на русском
Додатковий тиск на блок щодо санкцій проти «Росатома» походить від західних партнерів, таких як США та Велика Британія.
Ілюстративне фото

ЄС почав готувати наступний пакет санкцій проти росії, який буде зосереджений на боротьбі з обходом існуючих обмежень.

Про це повідомляє Euractiv.

Однак східноєвропейські дипломати стверджують, що цього недостатньо, і наступний пакет потребує «більшого кусання».

Польща разом із балтійськими країнами раніше пропонувала запровадити цілеспрямовані заходи проти цивільного ядерного потенціалу росії, але поки що безрезультатно. Їхня оновлена ​​пропозиція знову повертає російський державний гігант атомної енергетики «Росатом» у центр уваги санкцій.

Чотири країни-члени стверджують, що ЄС може націлитися на компанію, обмеживши імпорт ядерного палива, зупинивши нові інвестиції в електростанції та обмеживши експорт до росії.

Додатковий тиск на блок, щоб цього разу вже точно перейти до «Росатому», походить від західних партнерів, таких як США та Велика Британія, які вже рухалися в цьому напрямку та все шукають можливість, як ще більше покарати ядерний сектор росії.

На думку енергетичних експертів, Росія має невеликі фінансові вигоди від експорту ядерного палива, але орієнтація на більш значний інфраструктурний бізнес, який включає будівництво реакторів у ЄС, завдасть серйозного фінансового удару кремлівській військовій машині.

Раніше у МЗС України заявили, що Євросоюз має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакету санкцій проти росії, куди мають увійти обмеження діяльності корпорації «Росатом», ІТ-технології, продаж діамантів та морська логістика.

У лютому Україна запровадила санкції проти російської атомної галузі. Таких кроків Україна чекає й від західних партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: