У МЗС закликали ЄС якнайшвидше готувати 11-й пакет санкцій проти кремля

Читать на русском
До 11-го пакету санкцій проти росії мають увійти обмеження діяльності корпорації Росатом, наполягають у МЗС.

Євросоюз має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакету санкцій проти росії, куди мають увійти обмеження діяльності корпорації «Росатом», ІТ-технології, продаж діамантів та морська логістика.

Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Facebook.

«Чекаємо на кроки проти Росатому»: Зеленський відреагував на 10-й пакет санкцій ЄСУкраїна очікує рішучих кроків від європейських партнерів проти Росатому та атомної промисловості росії, заявив президент.

Як зазначає Ніколенко, росія й досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів. А це – сотні мільйонів доларів, які вона спрямовує на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури в Україні.

«Тому не час послаблювати санкційний тиск, допоки триває війна в серці Європи. Жодним чином не зменшуючи важливість усунення лазівок для обходу санкцій, ми переконані, що ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакету санкцій. Ми також підтримуємо розширення санкційної коаліції, зокрема шляхом залучення країн Азії та Латинської Америки. Посилення санкційного тиску та забезпечення дотримання вже чинних обмежень мають йти паралельними треками і доповнювати один одного», – написав Ніколенко.

Нагадаємо, до десятого пакету санкцій ЄС проти рф увійшли, серед іншого, 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські російські ЗМІ.

У лютому Україна запровадила санкції проти російської атомної галузі. Таких кроків Україна чекає й від західних партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: