Україна запровадила санкції проти російської атомної галузі – Зеленський

Читать на русском
У неділю, 5 лютого, глава держави Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження санкцій проти російської атомної галузі.

У неділю, 5 лютого, глава держави Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження санкцій проти російської атомної галузі.

Про це йдеться у відповідному указі президента.

Санкції запроваджують проти:

  • Росатому;

  • акціонерного товариства Атомний енергопромисловий комплекс;

  • акціонерного товариства «Росатом автоматизовані системи управління»;

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Русатом Цифрові рішення»;

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «НДІАР-Генерація»;

  • автономна некомерційна організація «Корпоративна академія Держкорпорації «Росатом»;

  • акціонерне товариство «Русатом Хелскеа».

Указом передбачається, що щодо низки російських компаній буде на 50 років запроваджено такі санкції: блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів територією України, анулювання всіх ліцензій, заборона участі у приватизації чи оренді державного майна.

«Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти атомної галузі росії. І це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі», - заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 5 лютого.

За його словами, такі рішення, зокрема, ухвалюються з метою підтримати зусилля наших дипломатів щодо розширення глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії.

Нагадаємо, 1 лютого Мінфін США ввів нові санкції проти країни-агресора - до списку обмежень потрапили фізичні та юридичні особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: