Розтрата коштів заводу «Антонов»: НАБУ повідомило про підозру двом фігурантам

Читать на русском
Оскільки місцезнаходження осіб не встановлено, про підозру їм повідомили у заочному порядку.

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому чиновнику ДП «Антонов» та директору адвокатського об'єднання.

Про це у п'ятницю, 10 березня, повідомили у пресслужбі НАБУ.

Обох фігурантів підозрюють у розтраті понад 18 млн грн коштів держпідприємства та складанні свідомо неправдивих офіційних документів.

За даними «Слово і Діло», йдеться про ексдиректора з правових питань ДП «Антонов» та директора адвокатського об'єднання «Юридична фірма «Ілляшев та Партнери».

У липні 2018 року адвокатське об'єднання в рамках договору про надання юридичних послуг мало допомогти ДП «Антонов» стягнути заборгованість із збанкрутілого АТ «Брокбізнесбанк».

В результаті на користь ДП «Антонов» було передано колишню будівлю Брокбізнесбанку, розташовану у Києві. Згідно з документами, винагорода адвокатів за надані юридичні послуги має становити 5% вартості переданого, проте нереалізованого майна.

«Тогочасний директор із правових питань ДП «Антонов», перебуваючи у змові з директором адвокатського об'єднання, погодив оплату послуг у завищеному розмірі – майже 10% від оціночної вартості будівлі (переплата становила близько 7 млн грн)», – йдеться у заяві НАБУ.

Пізніше юрфірма звернулася до ДП «Антонов», щоб вони доплатили ще 11,05 млн грн, оскільки «Антонов» передав це приміщення Кабінету міністрів як виплату власних боргів, а нова оцінка вартості будівлі збільшилася до 212,90 млн грн. Цю винагороду у держпідприємстві узгодили.

Завдяки діям детективів НАБУ на всю суму коштів, перерахованих ДП «Антонов» адвокатському об'єднанню, ВАКС у вересні 2022 року наклав арешт. ВАКС це рішення підтвердив.

Оскільки місцезнаходження осіб не встановлено, про підозру їм повідомили у заочному порядку. У НАБУ також зазначили, що чинне керівництво ДП співпрацює зі слідством та сприяє встановленню всіх обставин злочину.

Нагадаємо, спочатку повідомлялося, що сума розтрат у цій справі становить 24,5 млн. гривень.

Напередодні СБУ повідомила про підозру колишньому гендиректору ДП «Антонов», його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки, чиї дії, за версією слідства, призвели до знищення літака «Мрія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: