Верховний суд розгляне скаргу на засудження ексдиректора ЗТМК Сивака

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника засудженого на вирок у справі про збитки комбінату.
Володимир Сивак

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 3,5 років позбавлення волі засудили колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака за зловживання службовим становищем на 18,6 млн грн.

Таке рішення 20 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника, який діє в інтересах засудженого (Володимира Сивака – ред.), на вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 23 грудня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва ТОВ «ЗТМК», відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник Tolexis Trading Limited виділила 880 млн грн. Однак, Сивак, зловживаючи службовим становищем та увійшовши у змову з групою осіб, вчинив розтрату 492 млн грн, перерахувавши їх на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування видатків на модернізацію, кошти спрямовано на рахунки ДП «ЗТМК» з метою погашення заборгованості останнього перед ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» і ТОВ «Сінтез Ресурс».

Крім цього ТОВ «ЗТМК» погасило заборгованість ДП «ЗТМК» за кредитним договором перед банком Надра та прострочену заборгованість ДП «ЗТМК» за використану електроенергію від ВАТ «Запоріжжяобленерго». Тоді як останній платіж мала здійснити компанія Tolexis Trading Limited за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ «ЗТМК».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: