Узаконена крадіжка: у росії дозволили ввозити під санкційні товари контрафактом

Читать на русском
Фактично, це узаконена схема крадіжки товарів та прибутків у правовласника та/або виробника товару
Ілюстративне фотоdialog.ua

Міністерство торговельної промисловості (Мінторгпром) росії прийняло рішення узаконити крадівництво підсанкційних товарів, дозволивши їх ввезення в росію у якості контрафакту. Заради збереження пристойності бандитську схему обізвали «паралельним імпортом».

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на розпорядження Міністерства.

У список товарів, крадіжка яких у правовласників і виробників тепер дозволена на офіційному рівні, увійшло понад двохсот найменувань з низки галузей - тут і видобуток корисних копалин, Електроенергетика, Залізничний і судноплавний транспорт, сільське господарство, лісоперероблення.

Величезна кількість крадених товарів, які дозволено ввозити, належать торговим маркам автомобілів та запасних частин для них - автомобілі та запчастини для брендів Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen і т.д., а також шини Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.

Те ж саме стосується смартфонів і техніки брендів Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel та ін, побутової техніки Electrolux, Miele, Siemens, Dyson та ін, ігрових приставок X-Box, Play Station, Nintendo.

Так званий «паралельний імпорт» - це ввезення контрафакту в країну, здійснюване без дозволу правовласника, на підставі тільки того, що цей товар продається в інших країнах світу. Фактично, це узаконена схема крадіжки товарів і доходів у правовласника та/або виробника товару.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України опублікувало список найбільших компаній, які залишилися в росії після вторгнення в Україну. При цьому після нападу рф на Україну з російського ринку пішли вже понад 220 іноземних компаній, і з кожним днем їх кількість збільшується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: