Литва передасть Україні ЗРК для боротьби з іранськими дронами

Читать на русском
Влада Литви передасть Україні 36 зенітно-ракетних комплексів, які допоможуть протидіяти іранським безпілотникам.

Влада Литви передасть Україні 36 зенітно-ракетних комплексів, які допоможуть протидіяти іранським безпілотникам. Також Вільнюс підготував 15 інструкторів ЗРК, які навчатимуть українських військових.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час пресконференції в Ukraine Media Centre.

Президент Литви закликав збільшити підтримку України заради перемогиЛідер Литви Гітанас Науседа закликав союзників продовжити військову підтримку України та збільшити її темпи для наближення перемоги у війні проти росії.

«Ми вже завершили навчання 15 інструкторів, які будуть готові працювати на території України та готувати українських військових. Також ми передаємо Україні 36 зенітно-ракетних комплексів, які можуть ефективно протидіяти дронам», - заявив він.

У свою чергу, міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що Литва підготувала інструкторів, які погодилися на території України навчити українських військових.

«Хочу наголосити на важливості того, що литовська сторона готує не просто операторів ЗРК, а саме інструкторів, які потім зможуть навчити наших військових. Тобто вони тренують тренерів. І це потім дає нам можливість, щоб наші українські інструктори, навчені в Литві, продовжували готувати наші екіпажі вже тут», - заявив він.

Раніше у Литві зібрали мільйони євро на радари ППО для України.

Нагадаємо, у Міноборони погодило місце розташування центру для обслуговування дронів Bayraktar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: