Президент Литви виступив за передачу Україні заморожених активів росії

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа підтримав ідею передачі заморожених російських активів на користь України. Також Науседа вважає, що ЄС має посилювати санкції проти рф.
Фото: АР

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що заморожені російські активи мають бути передані Україні на відбудову.

Таку заяву литовський лідер зробив на пленарному засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

Науседа переконаний, що Європейський союз має посилювати санкції проти рф з метою з позбавлення країни-агресора ресурсів для продовження війни. Також президент Литви підтримав створення Спеціального міжнародного трибуналу, який займатиметься розслідуванням злочину агресії.

Литва визнала російську ПВК «Вагнер» терористичною організацієюСейм Литви 14 березня одноголосно ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії Вагнер терористичною організацією.

«Я рішуче підтримую створення Спеціального міжнародного трибуналу для розслідування злочину агресії, а також використання заморожених російських активів для відбудови України. Переконаний, що резолюція щодо створення спеціального трибуналу, ухвалена Європарламентом у січні, допоможе досягти того, що здавалося важкодосяжним»,– заявив він.

Гітанас Науседа зазначив також не тільки Україні потрібна Європа, а й Європі потрібна Україна – з її новою енергією і здатністю робити неможливе.

Нагадаємо, що Литва має намір передати Україні обладнання для боротьби з ворожими безпілотниками.

Раніше президент Литви закликав збільшити підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: