Литва визнала російську ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Читать на русском
Сейм Литви 14 березня одноголосно ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії Вагнер терористичною організацією.
фото Delfi

Сейм Литви 14 березня одноголосно ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії «Вагнер» терористичною організацією.

Про це повідомляється на офіційному сайті литовського сейму.

Конгрес США хоче оголосити ПВК «Вагнера» терористичною організацією, але у Байдена проти – The HillУ Конгресі США хочуть, щоб ПВК Вагнер мав статус іноземної терористичної організації, але в адміністрації Байдена не підтримують такий крок через інтереси в Африці.

За резолюцію проголосували одноголосно 117 членів Сейму.

У ній сказано, що російська приватна військова компанія «Вагнер» є терористичною організацією, а її члени та найманці становлять загрозу безпеці держави та суспільства.

Також парламент Литви рішуче засудив використання будь-яких груп найманців, таких як «Вагнер», створених за підтримки російської влади для вчинення злочину агресії в Україні.

«З початку військового вторгнення російської федерації в Україну в 2022 році військовослужбовці російської федерації та найманці приватної військової компанії «Вагнер», яка бере активну участь у бойових діях на боці агресора, вчиняють систематичні тяжкі злочини агресії - вбивства та тортури мирного населення України, і бомбардування будинків та інших цивільних об'єктів, – що дорівнює тероризму», – йдеться у документі.

У резолюції Сейму наголошується, що військова компанія «Вагнер», заснована наближеним до президента рф Євгеном Пригожиним, є тіньовим інструментом російської влади.

За словами Лаурінса Кащюнаса, одного з ініціаторів резолюції, такі компанії все частіше використовує росія у воєнних конфліктах.

У резолюції влада Литви закликає й інші країни визнати російську приватну військову компанію «Вагнер» терористичною організацією.

Нагадаємо, раніше Литва визнала вивезення українців до росії депортацією українського народу.

Також Литва визнала рф терористичною країною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: