Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: говорили про літаки для України та безпеку

Читать на русском
Під час зустрічі Зеленський попросив генсека НАТО допомогти подолати стриманість партнерів у постачанні Україні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії та бронетехніки.
Офіс президента

У четвер, 20 квітня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Зазначається, що під час зустрічі Зеленський попросив генсека НАТО допомогти подолати стриманість партнерів у постачанні Україні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії та бронетехніки.

«Гальмування відповідних рішень - це час, який втрачається для миру, і це життя наших воїнів, які поки не отримали життєво необхідної кількості оборонних інструментів», - наголосив президент.

Співрозмовники також торкнулися питання надання гарантій безпеки для України.

Зеленський наголосив, що гарантії безпеки в жодному разі не замінюють і не відкладають членство України в НАТО. Ці гарантії потрібні на час реалізації рішень щодо членства.

Столтенберг розповів, що під час сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили довгострокову ініціативу підтримки, яка допоможе Україні перейти від оснащення та доктрини радянських часів до стандартів НАТО й забезпечити повну оперативну сумісність української армії із силами Альянсу.

«Це є свідченням довгострокової відданості НАТО Україні. Альянс стоїть із вами сьогодні, завтра й стоятиме так довго, як буде потрібно», - запевнив Столтенберг.

Також генсек НАТО висловився на підтримку ініційованої Зеленським формули миру й запевнив, що Альянс і далі зміцнюватиме українську армію.

Окремо під час зустрічі було обговорено майбутнє засідання Контактної групи з оборони України, яке відбудеться 21 квітня на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Нагадаємо, 20 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва. Перед зустріччю з Зеленським він вшанував загиблих українських воїнів на Михайлівській площі в центрі столиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: