Зеленський у зверненні поділився очікуваннями від зустрічі «Рамштайн-11»

Читать на русском
Президент провів серію нарад, присвячених черговій зустрічі у форматі Рамштайн. Він зазначив, що Україна очікує від зустрічі ґрунтовних рішень, які відповідатимуть перспективам на полі бою.

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 17 квітня, провів серію нарад, присвячених черговій зустрічі у форматі «Рамштайн».

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Він зазначив, що Україна очікує від зустрічі «ґрунтовних рішень», які відповідатимуть перспективам на полі бою.

«Досить амбітним перспективам, які ми всіма силами наближаємо. Причому наближаємо не лише для себе, не лише для України, а й для всієї нашої антивоєнної коаліції. Агресор має програти. І це наша спільна відповідальність із партнерами – виграти більше часу для світу, тобто бути зараз максимально активними у забезпеченні зброєю та снарядами, щоб прискорити нашу спільну перемогу», – заявив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Почав день із засідання Ставки. Багато питань. Передова – дії наших сил оборони, те, що виходить, і те, чого ми маємо досягти. Командувачі напрямків – «Хортиці», «Таврії», «Одеси», «Північ» – Головком Залужний – доповіли про актуальну ситуацію.

  • Окремо на Ставці – постачання боєприпасів для наших воїнів: обговорювалися не лише постачання, а й усе те, що стосується виробництва – і державою, і приватними компаніями. Були доповіді міністра з питань стратегічних галузей промисловості Камишіна, міністра оборони Резнікова, командувача Сил логістики Гуляка.

  • Провів нараду з главою уряду Шмигалем за підсумками його поїздки до Канади та Сполучених Штатів, зустрічей – насамперед для фінансової підтримки України партнерами. Результати вагомі. Це стосується і відносин із МВФ, та з іншими міжнародними інститутами.

  • Підписав указ про нагородження державними нагородами наших воїнів. 127 бійців ЗСУ, з них 68 – посмертно. Відзначив воїнів, які відбивають атаки ворога під Бахмутом, а також захищають Україну в Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

  • «І ще одне. Учора у Слов'янську завершилася пошуково-рятувальна операція після удару російських терористів по житлових будинках. Я хочу відзначити наших людей, які разом із колегами на місці робили все можливе… Незважаючи на загрозу повторних ударів, за всіх складнощів. Дякую сержанту Ярославу Плецькому, старшому сержанту Віктору Гергелю, старшому лейтенанту Богдану Гаврилову та підполковнику Михайлу Загнітку, всім, хто брав участь у цій операції», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, на вихідних Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 438 фізичних осіб та 254 юридичних осіб країни-агресора.

Раніше повідомлялося, що президент призначив Євгена Хмару начальником Центру спецоперацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: