Сили оборони відбили десятки ворожих штурмів і вразили три пункти управління рф – Генштаб

Читать на русском
Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу, опублікованому 20 квітня.

Там зазначили, що за добу ЗСУ відбили на сході країни понад 40 ворожих атак.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, але всі штурми українських позицій скінчилися невдало. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії – у Бахмуті точаться важкі бої. Підрозділи Сил оборони відбили на вказаній ділянці фронту 22 атаки противника.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Кам'янки, Першотравневого та Невельського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Керамік, Степове, Кам'янка, Тонечко, Північне, Карлівка, Першотравневе та Невельське.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області. Водночас, ворожі обстріли зазнали населені пункти Красногорівка, Максиміліанівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Шахтарському напрямку ворог намагався наступати в районах Пречистівки та Вугледару. Здійснив обстріли населених пунктів Новоукраїнка, Велика Новосілка, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

У Генштабі також розповіли, що окупанти посилили контррозвідувальний режим у окремих населених пунктах Херсонської області. Війська рф продовжують тероризувати мирне населення через побоювання витоку інформації про дислокацію їх підрозділів.

«Збільшилася кількість патрулів, почастішали перевірки цивільних. Водночас, під час таких перевірок, окупанти проводять опитування громадян та пропонують їм службу у збройних силах російської федерації», – повідомляється у зведенні.

Протягом доби противник завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

У відповідь на злочини рф авіація Сил оборони завдала удару по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління противника.

Нагадаємо, окупанти за останню добу втратили ще 670 людей. Таким чином, загальні втрати рф з початку повномасштабної війни становлять 184 тисячі 420 осіб.

Раніше ЗМІ повідомляли, що рф дедалі частіше використовує проти України техніку часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: