ФСБ заявила, що Україна нібито хотіла «викрасти літаки ВПС росії», у звіті фігурує журналіст Грозєв

Читать на русском
У ФСБ заявили, що Україна нібито хотіла викрасти російські військові літаки і намагалася для цього завербувати російських льотчиків. У причетності до цього звинуватили журналіста Христа Грозєва.

ФСБ росії заявила про те, що українська розвідка нібито готувала спецоперацію для викрадення російських бойових літаків.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

У росії заявили, що співробітники української військової розвідки, «діючи від імені політичного керівництва своєї країни, намагалися завербувати за грошову винагороду та гарантії отримання громадянства однієї з країн Євросоюзу російських військових льотчиків».

Льотчиків хотіли схилити «здійснити переліт та посадку повітряних суден на контрольовані ЗСУ аеродроми».

При цьому, як заявили у ФСБ, вдалося «не лише зірвати операцію, а й отримати відомості, які допомогли завдати вогневого ураження низці українських військових об'єктів».

Крім того, ФСБ опублікувала відео, на якому нібито зафіксовано переговори співробітника української розвідки з російським льотчиком: льотчику за «викрадення» про Су-24, Су-34 чи Ту-22М3 нібито запропонували до 2 млн доларів.

Як пише «Медуза», в ефірі телеканалу «росія 24» також озвучили додаткові подробиці: нібито до «спроби викрасти літак причетний журналіст-розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв».

У ФСБ стверджують, що «Грозєв знайшов двох дівчат-кур'єрів, які зустріли на залізничному вокзалі в Липецьку кур'єра з москви, який віз аванс у 4 тисячі доларів, обіцяний льотчику за викрадення літака».

Викрадений літак нібито мали посадити на аеродромі Канатове в Кіровоградській області, а штурмана цього літака «мали отруїти клофеліном».

Христо Грозєв уже прокоментував звинувачення на свою адресу Радіо Свобода. Журналіст заявив, що в жодних операціях він не брав участі, а команда Bellingcat знімала документальний фільм-розслідування про те, як ФСБ та українські спецслужби «ведуть гру, намагаючись обдурити один одного».

Нагадаємо, за даними української розвідки, пропаганда росії готує до оприлюднення псевдорозслідування про авіаудар по драматичному театру в Маріуполі, щоб покласти відповідальність за злочин на ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: