Ексберкутівець створив агентурну мережу рф у 5 регіонах: СБУ розповіла деталі

Читать на русском
Після окупації Криму Астахов перейшов на бік ворога і вступив до лав підконтрольного російській спецслужбі угруповання під назвою «Євпаторійська рота народного ополчення».
Офіс Генерального прокурора

Колишньому «беркутівцю» Валерію Астахову, який створив агентурну мережу рф у фронтових областях України, повідомлено про підозру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що його, як керівника агентурної групи фсб, було викрито під час контрдиверсійних заходів на Донеччині у серпні 2022 року.

«Після окупації Криму він перейшов на бік ворога і вступив до лав підконтрольного російській спецслужбі угруповання під назвою «Євпаторійська рота народного ополчення», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення фсб доручила Астахову сформувати власну агентурну групу для розвідувально-підривної діяльності проти України.

«До її складу зрадник дистанційно залучив декілька десятків мешканців південних і східних регіонів, у тому числі з Бахмута. Основним завданням ворожих агентів був збір розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони поблизу фронту», - додали у відомстві.

Отриману інформацію завербовані громадяни переправляли Астахову через Телеграм у вигляді локацій на електронних картах з детальним описом об’єктів, далі підозрюваний передавав ці дані своїм кураторам з фсб на території захопленого Криму.

«Вони потрібні були окупантам для наведення і коригування ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ», - наголосили у Службі безпеки.

Чоловіку було повідомлено про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Наразі він переховується на тимчасово окупованій території на півдні України.

Раніше на Харківщині Служба безпеки України затримала двох інформаторів фсб, які розвідували українські оборонні позиції на кордоні з рф.

Раніше під час контрдиверсійних заходів на Миколаївщині спецслужби затримали інформатора рф, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: