Резніков назвав ключові теми нового «Рамштайну»

Читать на русском
Нове засідання Контактної групи з оборони України має відбутися вже цього місяця. Воно проходитиме очно на авіабазі Рамштайн у Німеччині.
Фото: Getty Images

Одинадцяте засідання Контактної[ групи з оборони України відбудеться на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині у квітні.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, його слова цитує Радіо Свобода.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Глава відомства не став називати дату проведення зустрічі, але озвучив три пріоритети України на «Рамштайн-11».

«Перший пріоритет – це системи протиповітряної оборони, а бойовий літак є частиною протиповітряної оборони, тому ми не зупиняємось на цьому та продовжуємо говорити про те, що нам потрібні сучасні бойові платформи, це однозначно. Друге – броньована техніка та снаряди для важкої артилерії. Ну і третє – засоби радіоелектронної боротьби, дрони, антидрони, у тому числі так звані «дрони-самогубці» або ударні дрони», – заявив Резніков.

Міністр також відповів на запитання, чому західні країни не поспішають передавати Україні сучасні бойові літаки.

«Це найскладніша, найдорожча система, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне, озброєння... Це прагматичне рішення та партнери вважають гроші, зокрема гроші своїх платників податків. Відповідно, ухвалити рішення дати нам літаки, це означає, що всі країни мають бути готові дати літаки, запчастини та обслуговування», – розповів міністр.

Нагадаємо, попереднє засідання «Рамштайну» відбулося 15 березня в онлайн-форматі. Тоді Резніков заявив, що результати зустрічі «вселяють оптимізм», але не став вдаватися в подробиці.

Раніше повідомлялося, що країни Євросоюзу підписали спільний план закупівлі боєприпасів для України.

Крім того, нещодавно Україна отримала від Словаччини та Польщі перші винищувачі МіГ-29.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: