ЗСУ відбили більше 50 атак і знищили експериментальний дрон ворога – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби противник атакував позиції українських військ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.
Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти не зважають на величезні втрати і продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 17 квітня.

Протягом доби противник атакував позиції українських військ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. На зазначених ділянках фронту нашими захисниками відбито понад 50 атак супротивника. При цьому в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

У Генштабі розповіли, що російський агресор продовжує використовувати тактику терору проти цивільного населення України, у зв'язку з чим ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по території країни залишається високою.

«Противник завдав територією України 34 авіаційних удару і здійснив 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню. Є поранені серед цивільного населення», – йдеться у звіті.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ у Бахмуті, а в районі населених пунктів Іванівське та Предтечине веде безуспішні наступальні дії.

На Куп'янському напрямку противник намагався наступати поблизу населеного пункту Сіньківка. Ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічне та Західне Харківської області.

На Лиманському напрямі противник вів наступальні дії поблизу населеного пункту Спірне, успіху у відсутності. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка та Спірне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного та Первомайського Донецької області, жодна з атак не завершилася успіхом.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області.

Для поповнення власних втрат у живій силі зі складу резерву російських окупаційних військ у Зайцевому Донецькій області прибули близько 200 нещодавно мобілізованих російських військовослужбовців.

«Встановлено, що через відсутність чітких вказівок щодо їх подальшого застосування, малий термін індивідуальної та колективної підготовки та незадовільний рівень укомплектованості речовим майном дані військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Тому новоприбулі окупанти шукають приводу уникнути участі у бойових діях», – наголошується у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження окупантів, а ракетники та артилеристи вразили 2 райони зосередження живої сили противника, а також 1 ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Крім того, українські військові збили експериментальний розвідувальний БПЛА типу «Мерлін». Ця модель була представлена менше двох років тому і, за відкритими даними, ще не надійшла в серійне виробництво.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила в Україні 590 військовослужбовців. З початку повномасштабної війни було знищено 182 тисячі 660 окупантів.

Раніше завербовані в ПВК «Вагнер» колишні російські в'язні розповіли, які жахливі накази Євгена Пригожина вони виконували під час зачистки Бахмута та Соледара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: