Канада передасть Україні конфіскований у росіян літак – Шмигаль

Читать на русском
Канада передасть Україні конфіскований у росіян літак Ан-124 Руслан. Це буде здійснено в рамках нових санкцій Канади проти російських підприємств.

Україна отримає конфісковані у Канаді активи російської компанії «Волга-Днепр», зокрема, літак АН-124 (також відомий як «Руслан»).

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Facebook, підбиваючи підсумки візиту до США та Канади.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

«Новий пакет санкцій проти росії від Канади. Зокрема, проти компанії «Волга-Днепр». Готуємося до конфіскації літака АН-124 та інших активів агресора в Канаді й передачу їх на користь України», – написав Шмигаль.

Також він зазначив, що США ввели санкції проти 120 юридичних та фізичних осіб, в тому числі й представників «Росатому».

Зазначимо, у березні 2022 року український суд ухвалив рішення заарештувати 12 літаків АН-124-100 «Руслан», які належать російському комерційному авіаперевізнику «Волга-Днепр».

Відтоді українські правоохоронці разом з колегами зі США, Європи та Канади вживали заходів для арешту цих літаків, а також розробляли універсальний правовий механізм для їх конфіскації на користь України.

Нагадаємо, в 2023 році Канада надасть Україні кредит ще на 2,45 млрд канадських доларів (1,76 млрд доларів США).

Також стало відомо, що Канада передасть Україні мільйони набоїв та тисячі гвинтівок.

Раніше в ЄС розповіли про складнощі конфіскації російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: