В Ізраїлі люди вийшли на масові протести через звільнення міністра оборони

Читать на русском

Десятки тисяч ізраїльтян вийшли на вулиці міст по всій країні після того, як прем’єр-міністр Нетаньягу раптово звільнив міністра оборони за те, що він оскаржив план глави уряду щодо судової реформи.

В неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звільнив міністра оборони Йоава Галанта. Через це в країні почались масові протести.

Про це пише Associated Press.

В Ізраїлі дванадцятий тиждень поспіль тривають масові протести проти судової реформи, що готується. На думку протестувальників, вона є антидемократичною.

У неділю, 26 березня, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант виступив із пропозицією призупинити процес ухвалення реформи. Він назвав ситуацію загрозою безпеці країни, наголосивши, що протестні настрої існують також і в армії, і службах безпеки Ізраїлю.

У відповідь прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу відправив Галанта у відставку. Про це у неділю ввечері повідомило видання The Jerusalem Post. Нетаньягу заявив, що втратив довіру до міністра оборони, оскільки той «діяв за спиною уряду».

Оголошуючи про звільнення Галанта, офіс Нетаньяху не назвав того, хто замінить його та не повідомив жодних інших подробиць.

Після того, як була оприлюднена новина про звільнення міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта стала, десятки тисяч людей вийшли на протест по всій країні. Натовпи зібралися біля будинку Нетаньягу в Єрусалимі, прорвавши кордон безпеки.

Десятки тисяч ізраїльтян вийшли на вулиці міст по всій країні після того, як прем’єр-міністр Нетаньягу раптово звільнив міністра оборони за те, що він оскаржив план глави уряду щодо судової реформи.
Ізраїльтяни вийшли на масові акції протесту після того, як прем'єр звільнив свого міністра оборониAssociated Press/Ohad ZwigenbergЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Коли протестувальники вийшли на вулиці, поліція застосувала водомети, щоб відтіснити їх від резиденції прем’єра.

Учасники протесту в Тель-Авіві заблокували магістраль і запалили великі багаття.

За оцінкою ЗМІ, на акціях у Тель-Авіві зібралося близько 58 тисяч людей. Низка експертів заявляє, що по всій країні вночі в демонстраціях бере участь до 200 тисяч людей.

Звільнення міністра оборони Йоава Галанта сигналізує про те, що прем’єр-міністр і його союзники цього тижня готуються виконати свій план щодо впровадження судової реформи, зазначає AP.

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі півмільйона людей вийшли на антиурядові протести.

Також продовжуються пенсійні протести у Франції. Одного дня невідомі підпалили мерію в Бордо.

Крім того, у Німеччині анонсували масовий страйк із вимогою підвищення зарплати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: