Армія рф ракетним ударом зруйнувала церкву під Запоріжжям

Читать на русском
Окупанти обстріляли храм Архистратига Божого Михайла Запорізької області 16 квітня. Церкву повністю зруйновано.
Укрінформ

Російська окупаційна армія сьогодні близько 2:30 ночі випустила ракети С-300 по Кушугумській громаді, що неподалік Запоріжжя. Зруйновано церкву 1906 року, центральну бібліотеку та молитовний будинок.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«В ніч на 16 квітня - Велике Воскресіння Христа, російська армія завдала ракетного удару по Запорізькому району. На цих кадрах - зруйнована ворожою ракетою церква у населеному пункті передмістя Запоріжжя», - йдеться в повідомленні.

Російська армія вдарила по храму Архистратига Божого Михайла. Так, ракета впала близько до будівлі церкви й фактично повністю її зруйнувала. Відомо, що у той час жодних людей в приміщенні не було.

Згідно з даними голови Запорізької ОВА Юрія Малашка, ворог за добу підступно наніс 101 удар по селах та містечках Запорізької області.

«Руйнувань зазнали цивільні об'єкти у Степногірську, Оріхові, Гуляйполі, Залізничному та ще у 15 населених пунктах», - розповів він.

Крім того, у Комишувасі постраждав склад з паливними брикетами, на щастя, навесні в них нагальної потреби немає.

«Ще одна ракета влучила біля місцевої церкви. Вибуховою хвилею пошкоджено будівлі та житлові будинки навколо. Двоє жителів постраждали: чоловіку на місці надали допомогу, а жінку госпіталізовано до лікарні», - додав очільник регіону.

У Запоріжжі вночі, на щастя, ніхто не постраждав. Ворог поцілив двома ракетами в зелену зону в одному з районів міста: пошкоджено припарковані автівки, комунікації та споруди.

«Ще дві ракети влучили у відкриту територію поруч з готельно-розважальним комплексом, житлові будинки поруч також отримали незначні пошкодження», - констатував Малашко.

Нагадаємо, що в ніч проти неділі, 16 квітня, на півдні України оголосили повітряну тривогу. У Запорізькій та Миколаївській областях пролунали вибухи.

Внаслідок обстрілів Миколаївщини на Великодню ніч загинули двоє підлітків 2005 року народження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: