Побиття військового ЗСУ в церкві: іподиякона УПЦ МП оголосили у розшук

Читать на русском
Картка Ігоря Слободяна з’явилася у базі МВС. Священнику загрожує штраф або до року виправних робіт.
скріншот

Іподиякона УПЦ МП Ігоря Слободяна, який побив військового у Хмельницькому, оголосили у розшук.

Картка священника з’явилася у базі на сайті МВС.

Як повідомляється, Ігоря Слободяна розшукують оскільки він «особа, яка переховується від органів досудового розслідування». Датою зникнення священника вказано 5 квітня.

Священнику інкримінують частину 1 статті 125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження. Йому загрожує штраф або до року виправних робіт.

Нагадаємо, інцидент із побиттям військового стався 2 квітня о 10.20 у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. Під час проведення молитовної літургії він нібито скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та «влаштував словесний конфлікт щодо священика, який читав молитовну літургію».

Після цього один із священиків накинувся на чоловіка. За даними депутата Хмельницької облради Віктора Бурлика, військового звуть Артур Ананьєв. Він воював добровольцем у складі 19-го стрілецького батальйону та отримав у ході бойових дій контузію та черепно-мозкову травму.

Раніше повідомлялося, що мер Хмельницького пообіцяв позбавити УПЦ МП усіх земельних ділянок на території міста, а також закликав звільнити поліцейських, які склали протокол на воїна ЗСУ.

Згодом у Хмельницькому храми УПЦ МП позбавили землі після побиття військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: