У МЗС кажуть, що Україна має два шляхи повернення Криму

Читать на русском
На сьогоднішній день для України актуальні як військовий, так і дипломатичний шляхи повернення Криму.
Укрінформ

Для України на сьогодні актуальними є два шляхи деокупації Криму: військовий і дипломатичний.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«Меседжі та сигнали, які виголошують усі країни: долю Криму, шлях повернення Криму має визначати сама Україна. Тому мені здається, що на сьогодні у нас є обидва шляхи (деокупації - ред.) – і військовий, і дипломатичний. І вони обидва є актуальними. Наприклад, Хорватія, коли була війна у 1990-х роках, дві третини своєї території повернула військовим шляхом, одну третину – дипломатичним», - сказала Джапарова.

Вона зазначила, що головна перемога України у питанні Криму полягає у тому, що світ визнав, що Крим є інтегральною та невід’ємною частиною України.

Раніше в ОП заявили, що у питанні переговорів із росією щодо Криму потрібно орієнтуватися передусім на слова президента Володимира Зеленського.

А у листопаді президент Володимир Зеленський говорив, що підтримає деокупацію Криму невійськовим шляхом, якщо такий спосіб є.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: