Зеленський: коли у Крим повернеться український прапор, в міжнародні відносини повернеться порядок

Читать на русском
В Криму зараз під російським триколором панує зло, приниження, репресії, вбивства, війна. Але там, де почався шлях зла, на нас чекає перемога над цим злом. Про це заявивив Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський розповів українцям про насичений день 7 квітня, за який він, зокрема, провів ставку як верховний головнокомандувач і нараду щодо енергетики.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Перше – Ставка. Основна увага – боям за Авдіївку й Бахмут, за Луганщину, за кожен із тих напрямків, де ворог намагається зламати оборону всієї України. На Ставці доповідали командувачі напрямків, Головком, розвідка. Окремо – підготовка нових бригад. Постачання боєприпасів і зброї у війська.

  • Друге. Апарат РНБО разом з урядом, разом з міністерствами готує новий потужний санкційний список осіб, які працюють на агресію. Вони будуть заблоковані.

  • Третє. Провів тривалу нараду щодо енергетики, питань як стратегічних – розвитку й захисту нашої енергосистеми за будь-яких умов, так і поточних питань – про енергозабезпечення наших людей і українського бізнесу.

  • Четверте. В офіційне життя нашої держави додаємо нову традицію поваги. Сотні тисяч мусульман України й мусульманська спільнота світу – різні держави, різні народи – у період священного Рамадану дотримуються суворого посту. Коли сідає сонце, відбувається іфтар – вечеря.

В Україні це шанується всюди, і навіть на передовій, навіть в умовах боїв. Кримськотатарський народ шанує Рамадан... Повага завжди має бути обопільною. Тож від цього року щорічно в Україні за участю Глави держави буде проводитися такий спеціальний захід поваги. І сьогодні вперше – в кримськотатарському культурному центрі.

«Світ має знати: повернуться в міжнародні відносини повага й порядок лише тоді, коли у Крим повернеться український прапор, коли там буде свобода – так само, як і всюди в Україні», – підкреслив президент.

  • І пʼяте. Підписав сьогодні кілька указів про відзначення державними нагородами наших воїнів. 771 боєць. Воїни механізованих бригад, штурмових, бригад тероборони, наші зенітники, тактична авіація, артилерія, розвідбати, інженерні бригади, танкісти.

«Загалом за час повномасштабної війни понад 43,5 тисячі наших захисників і захисниць відзначені державними нагородами», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський створив одразу 19 військових адміністрацій у Запорізькій області.

Також повідомлялося, що саме обговорювалося під час Ставки, яку зібрав Зеленський.

Раніше прессекретар Зеленського порадив орієнтуватися на заяви президента щодо переговорів щодо Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: