Ташева розповіла, скільки росіян в'їхали до Криму за час окупації

Читать на русском
За час окупації Криму туди незаконно переїхали 500-800 тисяч росіян. Після звільнення півострова їх видворятимуть.
Фото: РБК-Україна

За час окупації Криму туди незаконно переїхали від 500 до 800 тисяч росіян. Після звільнення півострова вони будуть видворені.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказала постійна представниця президента України у Криму Таміла Ташева.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«Ми радимо їм раніше їхати з окупованого Криму, поки у них є така можливість. Для тих, хто не послухається, в українському законодавстві є така процедура як примусове видворення. Майже всі громадяни рф, які в'їхали в Крим за час окупації, в'їхали незаконно. Вони не звертались до українських міграційних органів», – заявила Ташева.

Оскільки колективне видворення населення, згідно з нормами міжнародного права, є незаконним, видаватимуться індивідуальні рішення – цим після деокупації займатимуться українські міграційні органи.

Щодо майнових питань, то Україна не визнає підписані в Криму угоди, якщо вони не були паралельно зафіксовані згідно з українським законодавством. «Ми все це верифікуватимемо, дамо час для перереєстрації угоди за українським законодавством», – додала Ташева.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україна зможе за п'ять-сім місяців звільнити окупований Крим.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав 12 кроків для деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: