Зеленський у зверненні розповів про наради з керівництвом СБУ та розвідки: про що говорили

Читать на русском
Президент провів низку нарад, присвячених важливим для України питанням. Він розповів, що протягом дня був на постійному зв'язку з військовими, а також зустрівся із головою Служби безпеки України Василем Малюком та керівником ГУР Кирилом Будановим.
Фото: Офіс президента України

У п'ятницю, 14 квітня, президент Володимир Зеленський провів низку нарад, присвячених важливим для України питанням.

Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

Зеленський повідомив, що протягом дня був на постійному зв'язку з військовими, а також зустрівся із головою Служби безпеки України Василем Малюком та керівником ГУР Кирилом Будановим. Президент обговорив з ними підготовку до контрнаступу.

«Ключове питання – це постійне знищення оккупантів, це «мінусування» їхньої логістики та будь-якого потенціалу на окупованих територіях, це підготовка наших активних дій, це контрштурмова робота.

Я дякую всім нашим воїнам, які це забезпечують, які пам'ятають, що за кожен російський удар по наших містах та селах, за нашими позиціями, за кожне вбивство українців окупант має зазнавати своїх максимально відчутних втрат. Кожен метр української землі має означати для окупанта неминучість програшу Росії у цій війні, неминучість того, що для ворога не буде жодної перспективи на землі України», – заявив Зеленський.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Говорив сьогодні з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Насамперед вдячний йому та всім лідерам світу, які засудили звіряче вбивство нашого солдата, вбивство, яким окупанти хвалилися. Обговорили Сунаком зброю для наших воїнів – те, про що домовлялися із Британією, те, що допоможе нашим активним діям.

  • Провів нараду щодо євроатлантичної інтеграції, щодо неминучості об'єднання потенціалів України та НАТО. Змістовна нарада: Голова Верховної Ради, члени уряду – профільний віце-прем'єр-міністр та міністр закордонних справ – зовнішньополітичний блок Офісу, керівник Офісу.

  • Провів нараду щодо відновлення нашої країни. Перша віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко, віце-прем'єр-міністр Кубраков та команда… Обговорили те, що стосується інфраструктури, економіки та багатьох інших питань, які потребують відповідей.

  • Відзначив бійців 14-ї бригади та 1-ї Президентської бригади оперативного призначення Нацгвардії. 54-а окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи, 5-а окрема штурмова бригада, 77-а окрема аеромобільна бригада – молодці.

  • Прокоментував удар росії по Слов'янську. Ракети С-300 за житловими кварталами, по звичайній цивільній забудові. Під завалами є люди. Робиться все, щоб урятувати їх, робиться все, щоб урятувати поранених. Висловив співчуття тим, хто втратив рідних.

Окремо президент звернув увагу на ситуацію з Міхеїлом Саакашвілі, який зараз перебуває в грузинській в'язниці і має проблеми зі здоров'ям.

«Життя Саакашвілі залежить зараз не від політичного, не від якогось особистого, а суто від морального рішення… Яке має чисту та вагому юридичну базу. Якщо людина потребує медичної допомоги, якщо від цього залежить життя, то необхідний цей крок. Знаю, що адвокати Михайла зараз подали термінове звернення до ЄСПЛ, щоб забезпечити йому належне лікування. І, здається, це єдиний шлях зберегти йому життя», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент призначив Євгена Хмару начальником Центру спецоперацій.

Раніше повідомлялося, що Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Сенату США. Сторони обговорили подальші напрямки американської допомоги та роль Конгресу у цьому процесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: