Зеленський у зверненні анонсував «потужні» дії на фронті

Читать на русском
У своєму зверненні президент України розповів про перше засідання Військового кабінету – особливий формат роботи з керівництвом оборонного сектору, командувачами військ, розвідкою та Офісом президента.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 13 квітня, провів засідання Військового кабінету – окремий формат роботи з керівництвом оборонного сектору, командувачами військ, розвідкою та Офісом президента.

Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації за підсумками 415-го дня.

За його словами, обговорювалося «тільки те, що безпосередньо необхідно для управління передовою та забезпеченням активних дій України, захистом нашої держави від російського терору».

«Наші дії будуть потужними. Готуємо хлопців. І дуже чекаємо на постачання зброї, обіцяної партнерами. І максимально наближаємо перемогу. І максимум – дух єдності. По максимуму – ефективність. Підготовка – теж максимум», – заявив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні у Маріїнському палаці, де ми завжди вшановуємо тих, хто найбільше зробив для Української держави, вперше відзначили день працівників та робітниць нашого ОПК. Це досить несправедливо, що досі в Україні не було такого спеціального дня, коли можна було вшанувати роботу всіх, хто створює українську зброю, українські снаряди, українську техніку. Хто створює і наші ракети, які так яскраво проявили себе в акваторії Чорного моря цього дня рік тому, 13 квітня, коли зупинився морський шлях російського чорноморського флагмана.

  • Підписав указ про встановлення в Україні Дня працівника оборонно-промислового комплексу. Саме в день, коли наші ракети вразили «Москву». Але ми говоримо «дякую» і за ракети, і десятки інших видів озброєння, техніки та снарядів, які постачаються обороні.

  • Провів нараду з урядовцями, з представниками Верховної Ради щодо деяких наших кроків щодо наближення до Євросоюзу, законодавчих кроків, реалізації прийнятих змін.

  • Підписав укази про нагородження українських воїнів. Чотири укази. 349 військовослужбовців відзначено державними нагородами. Серед них – 45 бійців Повітряних сил, 152 – ДШВ, 152 воїни – Сухопутні війська.

  • «Особливо сьогодні хочу відзначити наших бійців, які борються на Донеччині у складі ОСУВ «Таврія» генерала Тарнавського. Зокрема, морських піхотинців 35-ї окремої бригади та артилеристів 55-ї окремої бригади. Дякуємо бійцям ОСУВ «Одеса» генерала Москальова – 63-та окрема механізована бригада. І ще зазначу сьогодні воїнів 126-ї окремої бригади сил ТрО – аеророзвідників», – заявив глава держави.

Нагадаємо, напередодні Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Сенату США. Сторони обговорили подальші напрямки американської допомоги та роль Конгресу у цьому процесі.

Раніше президент прокоментував появу відео зі стратою українського військовополоненого. Він зазначив, що на цьому відео росія, якою вона є.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: