Сили оборони відбили близько 40 атак рф та вразили ворожий пункт управління – Генштаб

Читать на русском
Противник не відмовляється від своїх планів щодо окупації України і продовжує атакувати позиції ЗСУ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу на сході країни було відбито близько 40 атак рф.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник не відмовляється від своїх планів щодо окупації України і продовжує атакувати позиції ЗСУ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу на сході країни було відбито близько 40 атак рф.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 14 квітня.

Там розповіли, що російська федерація продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, і завдає ударів не лише позиціям наших військ, а й цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

«Протягом доби російські війська завдали 6 авіаційних та 19 ракетних ударів по території України, 13 із них – із ЗРК С-300 по мирних містах Слов'янськ та Краматорськ. Крім того, ворог здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню», – зазначили у зведенні.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, у Бахмуті точаться важкі бої. Підрозділи сил оборони відбили тут близько 15 атак противника.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв низку населених пунктів, у тому числі Строївку, Дворичанське, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічну, Західне, Лиман Перший, Кондрашівку, Масютівку, Табаївку та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви і недалеко від Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Спірне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського, успіху не мав. Здійснив обстріл низки населених пунктів.

Росіяни не можуть проводити декілька масштабних наступальних операцій одночасно – ISWНаразі рф неспроможна проводити широкомасштабні наступальні операції на кількох напрямках одночасно, впевнені аналітики ISW.

На Мар'їнському напрямку протягом доби ворог намагався наступати в районі Мар'їнки Донецької області, на цій ділянці фронту підрозділи Сил оборони відбили близько 15 атак.

У Генштабі повідомили, що росіяни продовжують використовувати медичні установи тимчасово окупованих територій України у своїх цілях.

«Так, після проведення операцій у хірургічному корпусі міської лікарні №2 міста Горлівка, поранених російських військовослужбовців переводять до поліклініки Горлівського машинобудівного заводу. Наразі у цих цивільних медичних закладах працює близько 185 російських медиків. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям», – повідомили у пресслужбі Генерального штабу.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження військ рф, а також 1 ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни проти України російська армія втратила 181 тисячу військовослужбовців. За добу було знищено ще 500 окупантів.

Раніше повідомлялося, що частина підрозділів російського спецназу втратила в Україні 90-95% бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: