Сили оборони вразили склад боєприпасів та знищили безпілотник окупантів – Генштаб

Читать на русском
Незважаючи на численні втрати у техніці та живій силі, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках.

Минулої доби українська армія відбила 34 атаки росіян на чотирьох напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 12 квітня.

Незважаючи на численні втрати у техніці та живій силі, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на зазначених напрямках.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

«За добу окупанти завдали 19 авіаційних ударів по території України, а також здійснили понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ. та інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед цивільного населення», – розповіли у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут. У місті тривають запеклі бої. Підрозділи сил оборони відбили близько 18 атак противника на вказаній ділянці фронту.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки, а також здійснив обстріл низки населених пунктів: Новоселівського, Невського, Піщаного, Кузьмино та Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках росіяни намагалися атакувати у районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області, успіху не мали. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Мар'їнку, де було відбито 14 ворожих атак.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не здійснював. При цьому росіяни обстріляли населені пункти Новомихайлівка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка Донецької області.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

У Генштабі розповіли, що російські окупанти продовжують використовувати навчальні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях. Зокрема, вони облаштовують у них свої військові об'єкти, прикриваючись «живим щитом» – школярами та викладацьким складом.

«Так, до Скадовська Херсонської області за останні дні прибули підрозділи російських окупаційних військ з числа мобілізованих. Особовий склад розміщують у будинках освітніх установ. При цьому окупанти змушують викладацький склад продовжувати освітній процес із обов'язковим відвідуванням занять дітьми», – інформують у ЗСУ.

У той же час у тимчасово захопленому росією Скадовську назріває гуманітарна криза через збільшення дефіциту ліків. Російська окупаційна так звана «влада» значно обмежила постачання всіх видів ліків до аптек.

Авіація Сил оборони завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів та збила 1 ворожий дрон типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів противника, а також одну ворожу станцію радіолокації.

Нагадаємо, за останню добу на війні в Україні було знищено 730 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 180 500 військових.

Раніше в соцмережах поширилося відео жорстокої страти українського військовополоненого. Судячи з коментарів російського вбивці, такі випадки непоодинокі.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував відео та закликав усіх світових лідерів відреагувати на звірства росіян

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: