Зеленський призначив нового керівника Київської ОВА

Читать на русском
Главою ОВА, згідно з указом президента, став Олексій Кравченко. Раніше він був керівником Бучанської окружної прокуратури.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового голови Київської обласної військової адміністрації.

Відповідний указ №204 з’явився на сайті глави держави 10 квітня.

Як Зеленський змінює голів обласних адміністрацій під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський змінив чи збирається змінити голів військових адміністрацій у 11 областях та Києві. Докладніше – на інфографіці.

Керівником Київської ОВА, згідно з документом, став Олексій Кравченко. Раніше він був головою Бучанської окружної прокуратури.

З відкритих джерел відомо, що цього року Кравченко подавав свою кандидатуру на посаду керівника Національного антикорупційного бюро, проте не зміг перемогти у конкурсі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів погодив призначення Кравченка ще кілька днів тому – 7 квітня.

Попереднім головою Київської ОВА був Олексій Кулеба. Його звільнили 24 січня, після чого призначили заступником керівника Офісу президента.

У березні Зеленський офіційно звільнив голів трьох ОВА – Хмельницької, Одеської та Луганської. Станом на сьогодні ці області залишаються без губернаторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: