Вивезли на «лікування»: росія депортувала з України понад 100 тисяч дітей

Читать на русском
Рашисти розробили спеціальну програму, в рамках якої звезені на тимчасово окуповані лікарі оглядають дитину, після чого переважній більшості дітей приписують лікування в росії.
Фото: Главком

Окупанти проводять примусові медичні огляди для дітей на тимчасово окупованих територіях, щоб мати підстави для їхньої депортації в рф.

Про це повідомила пресслужба Центру національного спротиву.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

Там розповіли, що рашисти розробили спеціальну програму медоглядів, на яку виділили майже 1,5 млрд рублів.

У рамках програми звезені на тимчасово окуповані лікарі оглядають дитину, після чого переважній більшості дітей приписують «лікування» в росії. Батьки від цього «лікування» відмовитися не можуть, оскільки тоді їм погрожують відібрати батьківські права.

«Так, з початку року в Донецькій області огляд пройшли 75 тисяч дітей і 39 тисяч в результаті було вивезено в рф. У Луганській області «оглянули» 94 тисячі, і у 66 тисяч «виявили патологію», після чого вивезли», – йдеться у повідомленні.

У ЦНС додали, що в деяких випадках лікарі вимагають у батьків гроші, щоби не «виявляти патологію».

Нагадаємо, у суботу, 8 квітня, додому повернулася 31 депортована росіянами дитина. Це вже п'ята рятувальна місія, яку провела Україна.

Також омбудсмен повідомила, які п'ять сценаріїв використовує росія для викрадення українських дітей.

Раніше в Нацполіції назвали кількість зниклих безвісти дітей з початку вторгнення Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: