У Нацполіції назвали кількість дітей, які зникли безвісти з початку вторгнення рф

Читать на русском
У Нацполіції нагадали, що понад 2 млн дітей були змушені залишити територію України через повномасштабне вторгнення. Ще близько 3 млн дітей змінили місце проживання.

Станом на 6 квітня в Україні вважається зниклою безвісти 381 дитина.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич, його слова цитує Укрінформ.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

«З початку повномасштабного вторгнення військ рф на територію України до органів поліції надійшло понад 11 тисяч заяв та повідомлень про зникнення дітей. На жаль, на сьогоднішній день зниклою безвісти залишається 381 дитина», – заявив Фацевич.

Крім того, представник поліції нагадав, що за час війни росія депортувала близько 19,5 тисяч дітей. При цьому реальна кількість депортованих, за словами Фацевича, може сягати декількасот тисяч.

У Нацполіції також нагадали, що понад 2 млн дітей були змушені залишити територію України через повномасштабне вторгнення. Ще близько 3 млн дітей змінили місце проживання, що становить близько половини дитячого населення країни.

Раніше ми повідомляли, що Україна змогла повернути понад 300 дітей із понад 16 тисяч, депортованих до росії та Білорусі.

Також омбудсмен розповіла, які п'ять сценаріїв використовує росія для викрадення українських дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: