Додому повертають ще понад 30 дітей, яких загарбники депортували до рф

Читать на русском
У суботу, 8 квітня, додому повертається 31 депортована росіянами дитина. Це уже п’ята рятувальна місія, яку провела Україна.
Фото ілюстративнеReuters

У суботу, 8 квітня, додому повертається 31 депортована росіянами дитина. Це уже п’ята рятувальна місія, яку провела Україна.

Про це під час пресконференції у Медіацентрі Україна повідомив виконавчий директор БО «Save Ukraine», Уповноважений президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба.

«Зараз до Києва прямує 31 дитина. Ці діти через 3-4 години приїдуть у столицю. Це була 5-та наша рятувальна місія, і вона була особлива не тільки за кількістю дітей, яких ми врятували, а й за складністю. На жаль, бабуся, яка мала забрати двох дітей, померла під час цієї місії», – заявив він.

Через це в Україну повернули не 33 дитини, як планувалося, а 31. Наразі українська сторона працює над тим, що повернути тіло цієї жінки в Україну і дітей, яких вона мала забрати.

«Росіяни тримали батьків за парканом і по одному впускали у заклад, де були встановлені камери. Вони тиснули на опікунів, щоб перед тим, як забрати дитину, вони подякували за те, що рф зберегла їхніх дітей», – додав Кулеба.

Він також уточнив, що наразі є дані про півтора мільйона українських дітей, які після 2014 року опинилися на території рф або на захоплених територіях.

Нагадаємо, в Україні, станом на 8 квітня, внаслідок збройної агресії росії загинули 467 дітей. Ще понад 946 дітей отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Тоді як станом на 6 квітня в Україні вважалася зниклою безвісти 381 дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: