Апеляція ВАКС залишила арештованим майно помічника депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу дружини власника майна. Ним є помічник столичного депутата.
Владислав Трубіцин

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованим майно помічника депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина Артема Белінського та його дружини, оскільки воно може підлягати спеціальній конфіскації.

Таке рішення 20 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 14 лютого ВАКС наклав арешт на все майно Белінського, його дружини Ольги та компанії «Белліф». Водночас дружина підозрюваного просила скасувати арешт того майна, яке належить їм на праві спільної власності як подружжя, а саме: половин квартири; автомобіля Opel Combo 2009 року випуску; автомобіля BMW X5 2009 року випуску; BMW 325I 2007 року випуску та автомобіля Porsche Cayenne 2008 року випуску.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Вони вказали, що це майно може підлягати спеціальній конфіскації в разі оголошення обвинувального вироку.

Як відомо, НАБУ і САП просили заарештувати депутата Трубіцина з альтернативою 24,81 млн грн застави. Прокурор стверджував, що політик вживав заходи конспірації. Зокрема, Трубіцин нібито вимкнув телефон перед його затриманням і потім під час його віднайдення в приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

15 лютого стало відомо, що за Трубіцина внесли заставу і він виходить із СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: