Україна відновила експорт електроенергії до ще однієї країни

Читать на русском
Енергосистема України працює з достатнім резервом потужності, що дозволяє розпочати постачання електроенергії до Польщі.
Фото: finbalance.com.ua

Енергосистема України працює з достатнім резервом потужності, що дозволяє розпочати постачання електроенергії до Польщі.

Про це йдеться у заяві, опублікованій 12 квітня у Telegram-каналі НЕК «Укренерго».

Стало відомо, скільки ракет і дронів росіяни випустили по ключових енергооб’єктах УкраїниЗа період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об’єктах України.

Там зазначили, що Польща приймає до 75 МВт у різні години. У той же час, Молдова отримує від 30 до 95 МВт залежно від часу.

В «Укренерго» наголошують, що ключове завдання на даний момент – відновлення надійності живлення. Для цього ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи на всіх об'єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

«З моменту атаки 9 березня було повернуто в роботу 5 магістральних ліній та частково відновлено обладнання 9 підстанцій різного класу напруги. Відновлювальні роботи продовжуються», – розповіли у пресслужбі компанії.

Нагадаємо, напередодні Україна почала експортувати електрику до Молдови. Перший аукціон із розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для постачання електроенергії до цієї країни пройшов 10 квітня.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, чи варто очікувати відключень світла у весняно-літній період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: