Керував штурмом «Азовсталі» та обстрілював цивільних: заочно судитимуть генерала рф

Читать на русском
Чоловік розробляв план повного захоплення оточеного Маріуполя та штурму «Азовсталі», де в частково зруйнованих бомбосховищах було заблоковано військовослужбовців ЗСУ та цивільних.
Донецька прокуратура

Генерал-лейтенанта армії рф Андрія Мордичева, який наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі», заочно судитимуть.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що мова йде про командувача 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил рф.

«З 24 лютого по травень 2022 року на виконання наказів військово-політичного керівництва держави-агресора він здійснював особисте керівництво підпорядкованими підрозділами під час вторгнення на територію Донецької області», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Мордичев брав участь у розробленні плану повного захоплення оточеного Маріуполя і штурму металургійного комбінату «Азовсталь», де у частково зруйнованих бомбосховищах були заблоковані військовослужбовці ЗСУ й цивільні.

«Він віддавав накази щодо обстрілів мирних мешканців Донеччини і окупації території регіону. Окрім цього, він узгоджував дії підпорядкованих формувань щодо посиленого штурму підприємства і вбивства керівного складу українських військових підрозділів», - зазначили у спецслужбі.

Повідомляється, що Мордичев обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також у веденні агресивної війни.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру депутату держдуми росії Адаму Делімханову, який командував кадирівцями під час штурму «Азовсталі» у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: