Командував кадирівцями у Маріуполі: СБУ повідомила про підозру депутату держдуми рф

Читать на русском
Депутат держдуми рф Адам Делімханов командував кадирівцями під час штурму Азовсталі в Маріуполі.
t.me/SBUkr

Служба безпеки України повідомила про підозру депутату держдуми росії Адаму Делімханову, який командував кадирівцями під час штурму «Азовсталі» у Маріуполі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 12 січня.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата державної думи рф Адама Делімханова, який брав участь у захопленні Маріуполя. Посадовець входить до найближчого оточення Кадирова. Саме за його вказівкою на початку повномасштабного вторгнення Делімханов прибув до тимчасово окупованої частини Донецької області», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, там він очолив угруповання ворожих військ, до складу яких входили загони управління росгвардії та мвд рф по Чеченській республіці.

«З лютого до травня минулого року під його командуванням кадирівці воювали проти підрозділів Сил оборони на східному фронті. Встановлено, що загарбники брали активну участь у штурмі металургійного комбінату «Азовсталь»», – пише СБУ.

Крім цього, зазначили силовики, російський депутат поширював через свій телеграм пропагандистське відео Кадирова, де він виправдовує збройну агресію Росії проти України.

Делімханову повідомлено про підозру за двома статтями УКУ:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (допомога у зміні кордонів території та державного кордону України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної збройної агресії Російської Федерації проти України).

Нагадаємо, раніше було встановлено російського генерала, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

У грудні в Україні до 15 років засудили депутата Держдуми росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: