В тимчасово окупованому Маріуполі виявили сектор свіжих поховань

Читать на русском
У тимчасово окупованому Маріуполі продовжує зростати смертність. На Старокримскому цвинтарі виявили великий сектор свіжих поховань.
Фото ілюстративнеzmina.info

У тимчасово окупованому Маріуполі продовжує зростати смертність. На Старокримскому цвинтарі виявили великий сектор свіжих поховань.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«В окупованому місті продовжує зростати смертність, про що свідчить велика кількість нових могил. А поруч – не розміновані та не прибрані залишки російських снарядів», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що смертність зростає й через критичний рівень медицини в місті. Лікарів у Маріуполі не вистачає, медзаклади не мають необхідного обладнання та ліків. Тому мешканці не мають доступу до нормального лікування.

За даними журналістів Associated Press, наприкінці минулого року Маріуполі було виявлено понад 10 тисяч нових могил. Супутникові знімки продемонстрували, що більшість могил розташовані на кладовищі в селищі Старий Крим.

«За попередніми даними, у місті загинуло понад 22 тисяч людей», – додають у міській раді.

Нагадаємо, розслідувачі спільноти InformNapalm і хакери з групи «КіберСпротив» ідентифікували російського офіцера-терориста, якого називають «вбивцею Маріуполя». Саме ця людина несе відповідальність, серед іншого, за удари по Маріупольському пологовому будинку, а також по драматичному театру Маріуполя, де загинули сотні людей.

Також повідомляли, що після підриву автівки колаборанта Михайла Москвина російські військові понад тиждень шукають членів Маріупольського спротиву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: