Незалежно від місця перебування: уряд вніс зміни до правил вручення повісток

Читать на русском
Зараз ТЦК можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.
sobor.com.ua

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться у постанові уряду №318 від 7 квітня.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Передбачається, що ТЦК можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.

У постанові йдеться, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки):

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;

  • на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);

  • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Також цією постановою ТЦК звільнені від завдання займатися підготовкою і веденням територіальної оборони.

Раніше віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров прокоментував можливість вручення повісток через месенджери.

Також міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні поки немає потреби в оголошенні масової мобілізації. Однак у відомстві не виключають, що ситуація може змінитись.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: