Омбудсмена рф виключили з Європейської мережі інституцій з прав людини

Читать на русском
Підставою для виключення стало те, що омбудсмен країни-окупанта діяла всупереч цілям, визначеним статутом організації.
Фото: Global Look Press

Омбудсмена рф Тетяну Москалькову виключили з Європейської мережі національних інституцій з прав людини (ENNHRI). Це перший такий випадок в історії існування організації.

Про виключення Москалькової повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Підставою для виключення стало те, що омбудсмен країни-окупанта діяла всупереч цілям, визначеним статутом організації.

За словами Лубінця, Москалькова, передчуваючи негативний результат голосування для їхньої інституції, сама заявила про вихід з ENNHRI. Попри це члени організації все одно провели голосування.

«Вдячний моїм друзям і колегам, які проголосували за виключення інституту, який не відповідає меті існування Інституту з прав людини в цілому та використовує європейські платформи для висловлення політичних гасел із російської пропаганди», – резюмував Лубінець.

Нагадаємо, нещодавно український омбудсмен розповів, що ворог вигадав нову тактику, за допомогою якої може затягувати процес обміну полоненими.

Раніше Лубінець назвав кількість українських політв'язнів, які незаконно утримуються росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: