Росіяни вигадали нову тактику для затягування обміну полоненим – Лубінець

Читать на русском
Ворог вигадав нову тактику, за допомогою якої зможе затягувати процес обміну полоненими. Про це йдеться у заяві уповноваженого Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

Ворог вигадав нову тактику, за допомогою якої зможе затягувати процес обміну полоненими.

Про це йдеться у заяві уповноваженого Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

За його словами, 8 лютого уповноважена з прав людини в росії Тетяна Москалькова заявила, що до неї звертаються матері та дружини українських військовополонених, які потрапили в полон із проханням не повертати їх додому.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

«Так ось є відповідь пані Москальковій. В Україні вже було кілька випадків, коли мобілізовані солдати армії рф, захоплені в полон українською армією, відмовлялися від обміну та виявляли бажання залишитися на підконтрольній Україні території», - наголосив омбудсмен.

Більше того, за словами Лубінця, є й ті, хто потрапляв у полон до ЗСУ, неодноразово. Наприклад, російський військовий Олександр Фоменко з Таганрога чи Руслан Вяльшин, які двічі потрапляли в український полон.

Омбудсмен підкреслив, що Україна завжди дотримується Женевських конвенцій. Чого не можна сказати про росію, яка «регулярно порушує норми міжнародного права».

Нагадаємо, 4 лютого Україна провела черговий обмін полоненими з росією. Додому повернулися захисники Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: