Зеленський створив одразу 19 військових адміністрацій у Запорізькій області

Читать на русском
Варто зазначити, що більшість населених пунктів, які згадуються у документі, поки що перебувають під окупацією російської армії.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення 19 військових адміністрацій на території Запорізької області.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Розвідники пояснили, чому окупанти обрали Мелітополь «столицею» Запорізької областіОкупанти оголосили Мелітополь столицею підконтрольної їм частини Запорізької області, адже не здатні надалі просуватися у регіоні.

Так, у Василівському районі були створені Благовіщенська, Дніпрорудненська, Енергодарська, Кам'янсько-Дніпровська, Малобілозерська та Степногірська адміністрації.

У Пологівському районі створено Воскресенську, Кам'янську, Камиш-Зорянську, Молочанську, Оріхівську, Преображенську, Розівську та Смирнівську адміністрації.

У Мелітопольському районі утворено Новобогданівську та Плодородненську військові адміністрації, у Бердянському районі – Осипенківську, Софіївську та Чернігівську.

«Генеральному штабу ЗСУ та Запорізькій ОВА доручено здійснити заходи, пов'язані із заснуванням військових адміністрацій, зазначених у статті 1 цього Указу», – йдеться в указі.

Варто зазначити, що більшість населених пунктів, які згадуються у документі, поки що перебувають під окупацією російської армії.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни посилюють фільтраційні заходи. Загарбники для цього використовують тортури та погрози.

Раніше стало відомо, скільки жителів Запорізької області забрали у полон росіяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: