Посаду заступника міністра оборони зможе обійняти військовий: Зеленський підписав указ

Читать на русском
Відтепер на посаду першого заступника міністра оборони дозволяється призначати військовослужбовців у званні генерал-лейтенанта чи віце-адмірала.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський дозволив військовослужбовцям обіймати посаду першого заступника Міністра оборони.

Відповідний указ глава держави підписав 13 лютого, йдеться на сайті Президента.

Резніков анонсував нові призначення в Міноборони: що відомоНезабаром у структурі міністерства оборони відбудуться кадрові зміни. Глава Міноборони вже подав на погодження документи щодо призначення нових заступників.

Згідно з указом №76/2023, відтепер на посаду першого заступника міністра оборони України дозволяється призначати кадрових військових у званні генерал-лейтенанта чи віце-адмірала.

При цьому посада може бути заміщена лише у період дії правового режиму воєнного стану. У мирний час військовослужбовець не зможе займати такий пост.

Крім того, Зеленський доручив Кабміну внести на розгляд РНБО пропозиції щодо «зміцнення демократичного цивільного контролю над органами сектору безпеки та оборони відповідно до стандартів НАТО».

Нагадаємо, зміни у законодавстві, згідно з якими керувати міністерством оборони мають цивільні особи, а не військовослужбовці, були ухвалені кілька років тому.

У січні в Міноборони стався гучний скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ за завищеними цінами. В результаті було звільнено заступника міністра В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту закупівель Богдана Хмельницького.

Раніше міністр Олексій Резніков анонсував створення антикорупційної ради при Міноборони та назвав громадські організації, які допоможуть її сформувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: