У Рівненській області заборонили діяльність УПЦ МП

Читать на русском
Щоб ухвалити це рішення, депутати зібралися на позачергову сесію. Заборону моспатріархату на території області підтримали 55 обранців із 55 присутніх у залі.
Фото: t.me/andriykaraush

Рівненська обласна рада провела позачергову сесію, під час якої заборонила діяльність УПЦ МП на території регіону.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова облради Андрій Карауш.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Рішення про заборону моспатріархату підтримали 55 депутатів із 55 присутніх у залі.

Крім того, депутати проголосували за відміну реєстрації статутів тих релігійних громад, які перебувають у складі УПЦ МП та передачі їм у користування культових споруд.

«Також обласна рада вже втретє звертається до Верховної Ради України з вимогою негайного ухвалити Закон про заборону УПЦ МП і цим виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року», – заявив Карауш.

Позачергову сесію сьогодні провела й Рівненська міська рада, повідомив мер міста Олександр Третяк.

Під час засідання депутати припинили право користування земельними ділянками на території громади, яку використовує УПЦ МП.

Нагадаємо, що ЗМІ знайшли паспорти рф у митрополита Онуфрія та понад 20 священиків УПЦ МП. Представники моспатріархату заперечують наявність паспортів країни-агресора.

29 березня представники УПЦ МП мали залишити територію Києво-Печерської Лаври – заповідник розірвав договір оренди через порушення його умов. Незважаючи на цю вимогу, місцеві священики відмовилися йти і продовжують проводити богослужіння.

У деяких регіонах України місцева влада позбавила представників Української православної церкви моспатріархату права користування усіма земельними ділянками. Зокрема, такі рішення було ухвалено у Хмельницькому, Кам'янці-Подільському та Львові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: