Стало відомо, коли Україна отримає від Данії перші танки Leopard та САУ Caesar

Читать на русском
Данія підтвердила свої плани поставити для ЗСУ як мінімум 100 танків Leopard 1 та самохідні артилерійські установки Caesar.
Троельс Лунд ПоульсенФото: Новини.LIVE

Данія підтвердила свої плани поставити Україні близько 100 танків Leopard 1 та самохідні артилерійські установки Caesar.

Про це під час брифінгу в Одесі заявив в.о. міністра оборони королівства Данія Троелс Лунд Поулсен.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

За його словами, постачання військової техніки в Україну розпочнеться наступного місяця.

«Перші Leopard прибудуть в Україну до літа. Заглядаючи наперед, сподіваюся, що ми зможемо передати близько 100 танків Leopard 1, це стане значною допомогою для української армії», – заявив Поулсен.

Він додав, що артилерійські установки CAESAR також прибудуть в Україну найближчим часом. Наразі українські військові проходять навчання їх використанню на данських полігонах.

«Найближчим часом ми почуємо, як леопарди гарчать із данським акцентом», – підсумував міністр оборони України Олексій Резніков.

Нагадаємо, у березні уряд Данії надав Україні великий пакет військової допомоги на 140 мільйонів доларів США. Партія включає, серед іншого, боєприпаси для стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, протитанкові міни та ракети ППО.

Крім того, Данія погодилася створити фонд для допомоги Україні у розмірі одного мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: