Нідерланди виділять Україні великий пакет допомоги: на що підуть кошти

Читать на русском
Близько 180 млн євро буде направлено на гуманітарну допомогу, охорону здоров'я, відновлення житла та інфраструктури, ще 94 млн євро підуть на нелетальну допомогу та зміцнення співпраці між Україною та НАТО.
Парламент НідерландівФото: Reuters

Влада Нідерландів виділить Україні перший у 2023 році комплексний пакет допомоги на суму 274 млн євро.

Про це увечері 3 квітня заявила міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва країни Ліше Шрайнемахер, її слова передає видання De Telegraaf.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Наголошується, що 100 мільйонів євро підуть на відновлення лікарень, об'єктів охорони здоров'я, енергопостачання, будинків та інфраструктури. Двадцять мільйонів направлять на гуманітарну допомогу, 10 млн – на психосоціальну підтримку, і ще 10 мільйонів – на розмінування сільськогосподарських земель.

Також Нідерланди виділять 40 млн євро на закупівлю насіння та техніки для українського сільського господарства.

Ще 94 млн підуть на нелетальну допомогу для ЗСУ, зміцнення співробітництва між Україною та НАТО, а також захист та збереження української культури.

Крім того, Шрайнемахер призначила спеціального представника, який має займатись питаннями залучення нідерландської бізнес-спільноти до відновлення України.

Нагадаємо, влада Нідерландів разом з Німеччиною і Данією планує передати Україні близько 100 танків Leopard.

Раніше повідомлялося, що країна приєдналася до європейського плану постачання України боєприпасами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: